Bereikbaarheid en parkeren vesting Heusden

Bereikbaarheid vestingstad Heusden
Met eigen vervoer
Heusden is aan de A59 gelegen. Raadpleeg online een routeplanner voor een gedetailleerde routeomschrijving.

Met het openbaar vervoer
De vesting Heusden is per bus en buurtbus te bereiken via:
- Buslijn 135 (Den Bosch, Vlijmen, Haarsteeg, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden).
- Buurtbus 233 (Waalwijk, Drunen, Elshout, Oudheusden, Wijk en Aalburg). Je kunt het beste uitstappen bij bushalte ‘Demer’ (in de vesting) of bij de bushalte Vestingstraat. Vanaf hier wandel je in 5 à 10 minuten naar het centrum.
Plan je reis via www.9292ov.nl.

Taxibedrijven
Taxi de Hart: 073-5112733
Taxi Thur: 0416-317755
Taxi A59: 06-42156592

Plattegrond
Download hier de plattegrond van Heusden Vesting!

Parkeren in de vesting
Gratis parkeren
Je kunt je auto het beste aan de rand van de vesting parkeren. Er zijn drie grote parkeerterreinen waar altijd plek is: aan de Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid), de Mastdijk (P Heusden Centrum Oost) en de Tramhaven (P Heusden Centrum West). Parkeren is hier bovendien gratis. Vanaf hier wandel je in 5 à 10 minuutjes naar het centrum. Dit is nog een leuke wandeling ook. Onderweg krijg je een mooie kijk op de vestingwallen.

Gehandicaptenparkeerkaart
Heb jij een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kan je gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Deze vind je op het Burchtplein, de Htg. Johanna van Brabantstraat (kerk), de Hoogstraat (huisnummer 4), de Pelsestraat (Bezoekerscentrum), de Breestraat (Bezoekerscentrum), de Roomsche Kerkstraat (Sint Antoniushof) en de Demer (Seniorensociëteit). Je kunt met je auto uiteraard ook op andere plekken in de vesting parkeren.

Parkeren voor bussen
Bussen kunnen de vesting binnenrijden via de Steenweg en de Oudheusdensestraat. Passagiers kunnen vervolgens uitstappen op het Burchtplein. Bussen kunnen van maandag tot en met vrijdag parkeren op de parkeerplaats aan de Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid). Ook vanaf deze parkeerplaats is de vesting uitstekend te voet bereikbaar. Binnen 10 minuten sta je in het centrum.

Op zaterdag en zondag kunnen de bussen de vesting binnenrijden via de N267 (afslag Heesbeen). Passagiers kunnen vervolgens uitstappen op het Burchtplein. Bussen moeten de vesting dan verlaten via Hrt.J.v.Brabantstraat richting Steenweg om vervolgens via de N267, afslag Heesbeen te parkeren op de parkeerplaats aan de Grotestraat (P Heusden Centrum West). Deze parkeerplaats is alleen te bereiken via Heesbeen - Grotestraat. Ook vanaf deze parkeerplaats is de vesting uitstekend te voet bereikbaar. Binnen 5 à 10 minuutjes loop je naar het centrum.

Parkeren bewoners/vergunninghouders
De parkeerplaatsen in de vesting zijn voornamelijk bestemd voor bewoners/vergunninghouders. Er mag in de vesting alleen geparkeerd worden in de aangegeven vakken.