Bosch Experience App

Heusden, 2016

Voor iedereen die meer wil weten over het leven van Jheronimus Bosch, zijn tijd, zijn stad en ommeland, is er de Bosch Experience. Deze ontdekkingsroute, die in het teken staat van zijn beroemdste werk Tuin der Lusten, volgt het spoor van de schilder door 's-Hertogenbosch en omliggende gemeenten. Het is niet zomaar een route, maar een onvergetelijke beleving in spelvorm.

De tuin der Lusten is terug in 's-Hertogenbosch: manshoog staat het drieluik aan de oever van de rivier De Dommel. Maar het is niet compleet! Een achttal van Bosch' raadselachtige figuren is verdwenen en heeft zich opgesteld in de binnenstad van Den Bosch. Ze zijn te vinden met het Routeboekje Bosch Experience en via de Bosch Experience app, die de bezoekers laat weten dat je dicht in de buurt komt van Bosch' creaties. Op zoek naar de ontbrekende figuren uit de Tuin der Lusten leidt de route bezoekers langs locaties en activiteiten waar men Bosch op verschillende manieren beter leert kennen.

Maar er is meer. Het zogeheten 'Tuin der Lusten spel', kan ook in de regio van Bosch gespeeld worden. In dit level zitten drie figuren verstopt, één in Oss, één in Sint-Michielsgestel en één in de gemeente Heusden. Elke gemeente heeft een eigen figuur uit het schilderij 'De Tuin der Lusten' dat nog uit zijn ei moet komen. Wanneer je bij een bezienswaardigheid bent, vangt je telefoon het bluetoothsignaal op dat op de locaties uitgezonden wordt. Per bezienswaardigheid die je bezoekt komt het ei een stuk verder uit. Heb je dan alle vijf locaties in een gemeente bezocht, dan is het figuur volledig zichtbaar en maak je kans op de Bosch-hoofdprijs. Bij elk uitgekomen ei wordt de kans groter. Bovendien kun je na het uitkomen van het ei in de gemeente Heusden en leuk prijsje ophalen bij het Heusdens Buro voor Toerisme.

Heb je geen bluetooth? Dan vind je op de locatie een bordje met daarop eencode die je in de app kunt invoeren. De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Voor meer info over de app, klik hier.