Brabant Celebrates Food

Zoals Midden-Brabant het Hart van Brabant is, zo is 's mam het hart van onze keuken. Ze is zorgzaam, gastvrij, creatief en neemt de tijd om het lekkerste van Brabant met de pan op tafel te zetten. En juist die warme sfeer proef je in onze regio letterlijk overal, en in het bijzonder in 2018. Dit jaar draagt Noord-Brabant de titel European Region of Gastronomy. Gastvrije locaties in Brabant bieden je onvergetelijke foodbelevingen. Zo ook in de gemeente Heusden.

Foodevents en speciale themarondleidingen
In de gemeente Heusden worden in 2018 diverse activiteiten rondom het thema food georganiseerd. Zoals:

22 april Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen

12, 13, 19, 20, 26, 27 mei Pop-up fietsroute 'Plukken & Proeven bij 's mam in de keuken' (met o.a. een smakelijke activiteit bij Zorgboerderij De Locatie in Vlijmen).

20 mei Pasar Malam, Vlijmen

29 mei, 21 juni, 25 september en 1 november Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel, Drunen

1 en 2 juni High Tea 'Thea time with dear friends', Heusden

3 juni Walking Diner, Drunen

Vanaf 9 juni t/m 27 oktober, iedere tweede en vierde zaterdag van de maand, wandeling Heusden proeven, vestingstad Heusden

9 en 10 juni eFFect festival, Vlijmen

9 juni Midzomer Speciaal Bier Festival, Drunen

24 juni De Langste Eettafel van Drunen, Drunen

24 juni Toer de Boer, Haarsteeg/Hedikhuizen

1 juli Giersbergen Grootsch Genieten, Giersbergen

23 september Drunen Bruist, Drunen

27 oktober Vesting aan Tafel, Heusden


Streekproducten
Lekker eten doe je in Brabant en streekproducten maken dit tot een unieke belevenis. Grondstoffen worden op ambachtelijke wijze verwerkt tot de meest smakelijke spijzen, die alleen hier verkrijgbaar zijn. Wil je weten waar je de lekkerste streekproducten in Heusden en omgeving haalt? Klik dan hier.

Restaurants
Restaurants koken met de seizoenen mee en maken gebruik van producten in de streek. De Emmamolen in Nieuwkuijk verbouwt zijn eigen spelt in de Nieuwkuijkse polder en bereid hiervan de lekkerste broodjes. En kinderen halen hun hart op bij de alom bekende Pannekoekenbakker in Heusden met keuze uit honderden pannenkoeken; vaak bereid met verse ingrediënten uit de streek. Lekker smullen, dat doe je hier.