De sneeuw is weg, de risico's niet!

Drunen, 9 januari 2015. Natuurmonumenten is druk bezig de ravage op de paden op te ruimen die de sneeuw in de natuurgebieden heeft aangericht. Er wordt hard gewerkt om de recreatieve paden in de gebieden weer zo snel mogelijk veilig en begaanbaar te maken.

Nederland werd eind december 2014 verrast door een dikke laag sneeuw. De sneeuw leverde prachtige plaatjes op, maar had ook direct een keerzijde. Door het gewicht van de sneeuw braken takken af en vielen bomen om. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Inmiddels is de sneeuw gesmolten, maar dit betekent niet dat het gevaar al is geweken. Nog steeds hangen er takken los en dreigen er bomen om te vallen. In heel Noord-Brabant wordt hard gewerkt de paden weer begaanbaar en veilig te maken door takken weg te slepen en bomen weg te zagen. In de bossen zelf laten we alles heel bewust liggen, omdat dood hout goed is voor het bos. Het is ideaal voor paddenstoelen, schimmels en insecten en grotere dieren kunnen het hout gebruiken als schuilplek.
Je kunt de bossen bezoeken, maar het is belangrijk dat je goed uitkijkt. Blijf op de paden en loop bij voorkeur op de brede paden waar de bomen niet zo overheen hellen.