Feest langs de Zuiderwaterlinie

Heusden, 3 mei 2018. De oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland ligt in Noord-Brabant: Zuiderwaterlinie. Vijf schitterende nieuwe fietsroutes voeren je langs forten, bastions, vestingsteden en fraaie natuurgebieden dwars door het Brabantse land. Fiets mee vanaf een van de vijf startlocaties.

Zaterdag 26 mei worden de routes om 10.30 uur officieel geopend in Heusden waar wethouder Thom Blankers, ANWBdirecteur Merk & Leden Marga de Jager en Gedeputeerde van de Provincie Noord Brabant Henri Swinkels het startschot geven voor de vijf nieuwe fietsroutes!

Speciaal ter gelegenheid van deze fietsroutes organiseren ANWB vrijwilligers in samenwerking met de deelnemende gemeenten en het Heusdens Buro voor Toerisme een feestelijke opening voor iedereen die mee wil doen die dag. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunnen de routes vanaf alle startlocaties worden opgehaald en is er tevens een verrassing voor alle fietsers aanwezig. ANWB vrijwilligers staan klaar om u welkom te heten in Heusden, Bergen Op Zoom, Willemstad, Geertruidenberg en Ravenstein. Meer informatie over (gratis) routes en het openingsevent: anwb.nl/zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie was een echte verdedigingslinie. Met behulp van sluizen kon het land onder water worden gezet, waardoor de vijand niet binnen kon dringen. De linie slingert 160 kilometer van Bergen op Zoom via Steenbergen en Willemstad, naar Breda, Oosterhout, Den Bosch, Ravenstein en Grave. De routes volgen het knooppuntennetwerk en kunnen los gefietst worden. Maar ze zijn ook gekoppeld zodat je de hele linie kunt fietsen.

Van oudsher behartigt de ANWB de belangen van haar leden op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer en zet zij zich in voor het behoud en de verbetering van de kwaliteit van het milieu en van landschappelijke en cultuurhistorische waarden. Er zijn ruim 12.000 mensen die als vrijwilliger een handje meehelpen bij de ANWB. Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/vrijwilligers

Startlocaties:

Bergen op Zoom: de Grote Markt

Willemstad: Grasveld bij het Oude Raadhuisje aan de Voorstraat

Geertruidenberg: Oude Raadhuis op de Markt

Heusden: Stadshaven / Vismarkt

Ravenstein: Keurvorst, Marktstraat