Gemeente Dongen

Dongen, 's Gravenmoer, Klein Dongen en Vaart: vier dorpen met elk een eigen gezicht en verrassend veel mogelijkheden voor de bezoeker. 

Schoen en leder
In Dongen staan nog veel leerlooierijcomplexen. Ooit zijn hier miljoenen schoenen geproduceerd voor de nationale en internationale markt. In museum De Looierij kun je dit verleden beleven. Regelmatig zijn er wissel-exposities, workshops en speurtochten. 

Giethoorn
Lang geleden vormde de grens tussen Dongen en 's Gravenmoer de scheidslijn tussen het vroegere katholieke Brabant en het protestantse Holland. Nu staan er eikenhouten palen die de linie markeren en samen een mooie wandel- en fietsroute over eeuwenoude dijkjes vormen. De kern 's Gravenmoer wordt ook wel het 'Gierhoorn van het Zuiden' genoemd, dankzij het water, de bruggen en de boerderijen. 

Natuur en cultuur
Het landelijke buitengebied met uitgestrekte weilanden en de rivier de Donge leent zich uitstekend voor een lekker rondje hardlopen of uitwaaien met de hond. In de ecologische zone is een prachtig recreatief pad aangelegd, waar je zes kilometer ongestoord kunt wandelen en fietsen. 

Winkelen
Het gezellig centrum van Dongen biedt een breed winkelaanbod, dat zich concentreert rond de Hoge Ham, het Looiersplein en de Tramstraat. Parkeren is hier gratis! In het buitengebied vind je boerderijwinkels, waar streekproducten worden verkocht. 

Bezienswaardigheden
De Oude Kerk ruïne, het klooster van de zusters Franciscanessen, de molen Koningin Wilhelmina en de IJzertijdboerderij; het zijn enkele voorbeelden van verrassende bezienswaardigheden. Via het uitgezette Broederpad kom je een groot deel van deze bezienswaardigheden tegen. 

Slapen en spelen
Sfeervolle campings, hotels en B&B's bieden je een heerlijk bed. En voor kinderen is speelboerderij Pukkemuk en waar paradijs. Houden ze van spetterende watervallen en snelle glijbanen, dan is sportcentrum De Vennen een aanrader. Of ga eens naar natuurspeeltuin Beljaart Buiten. 

Evenementen
De evenementenkalender van Dongen is altijd goed gevuld. De jaarmarkt, het Oranjeparkfestival, de Verrassend Dongen Dag, de Vaartse Oldtimerdag en DongenIce trekken altijd veel publiek.