Gemeente Waalwijk

Wie Waalwijk zegt, denkt natuurlijk aan schoen en leer. Maar wie verder kijkt, ontdekt al snel de vele andere pareltjes in de die kernen van de gemeente: Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. 

Waalwijk: cultuur, avontuur en natuur
Met de Bergsche Maas aan de ene kant en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen aan de andere kant, is Waalwijk omgeven door een prachtig landschap. Ben je een rustzoeker? Dan zijn de kleinere natuurgebieden een aanrader: De Dullaart met het Laarzenpad, De Veste, de Baardwijkse Overlaat en de Overdiepse polder met de terpboerderijen. Het neusje van de zalm voor liefhebbers van flora en fauna. 

Eten en drinken
Als bourgondische levensgenieter zoek je in Waalwijk niet lang naar een gezellig terras of restaurant. Ontbijt, lunch, borrel of diner? Van bruin café tot hippe bar, van sushi tot Afghaanse hapjes of ijssalon. 

Shoppen
In het centrum van Waalwijk vind je een leuke mix van winkelconcepten en -ketens. Wil je inspiratie opdoen voor je huis? Dan raak je niet uitgekeken bij de grootste woonboulevard van het land. 

Actief er op uit
Het Halve Zolenpad verbind de kernen Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Op de fiets rijd je snel van Waalwijk naar Waspik. Hier bezoek je de bloemenpluktuin, doe je een creatieve workshop, shop je in de overdekte markt 't Binnenhof of bekijk je de unieke collectie poppen bij De Poppenstee. Nog even uitrusten op het kunstwerk 'Ode aan de Zandrug' in natuurgebied De Veste en je springt weer op de fiets. 

Cultuurliefhebbers
In alle kernen van Waalwijk kun je historische panden bezoeken. De Sint Jan de Doper, het Kropholler Raadhuis en de molen Dye Sprancke zijn op afspraak te bewonderen. Wandel je liever met een gids rond, reserveer dan een wandeling door het centrum van Waalwijk of de kern van Waspik.