Het Wijncollege Heusden

  • Wijncollege Emmy Hendriks
  • wijnland 1
  • Heusden Waterpoort blauwe lucht

Emmy Hendriks van Het Wijncollege Heusden is Register Vinoloog en weet alles van Nederlandse én Internationale wijnen. Emmy was een aantal jaar finaliste bij de wedstrijd Vinoloog van het Jaar in 2012, 2013 en 2015.

Nederland wijnland. Wijngaarden in Nederland? Jawel, overal vind je ze. Van Texel tot het uiterste van Limburg. De wijnen die geproduceerd worden behalen medailles in binnen- en buitenland. Nederland is een wijnland geworden. Dat kun je ontdekken tijdens een masterclass/proeverij Nederlandse Wijnen.

Emmy verzorgt wijnproeverijen in een karakteristiek pand in de vesting. Je proeft twee witte en twee rode wijnen, inclusief stokbrood en Boerderijkaas. 

Activiteiten

Alles over Wijn!

Het Wijncollege Heusden organiseert wijnproeverijen, cursussen, (bedrijfs)uitjes en workshops voor particulieren en bedrijven. Een greep uit de andere mogelijkheden: presentaties over wijn, training wijnverkoop aan medewerkers van horeca en retail én begeleiding van wijn-spijsavonden bijvoorbeeld in combinatie met een Barista-koffieproeverij.