Hoos & Hitte Contest 2019

Heusden, 17 januari 2019. Droogte, extreme hitte en gigantische hoosbuien; ons klimaat is aan het veranderen, en snel ook. House of Leisure ziet daarvan de gevolgen maar ook de kánsen voor de leisure-sector en komt in actie, door het organiseren van de Hoos & Hitte Contest 2019. Dat doen ze in nauwe samenwerking met partners binnen de regio Hart van Brabant.

Meedoen?
Heb jij als ondernemer, student, scholier of creatieveling in de vrijetijdssector een briljant plan om wateroverlast, hittestress of watertekort op te vangen? Doe mee met de Hoos & Hitte Contest en win tot wel € 5.000,- met jouw idee! Leisure-ondernemers, non-profitbedrijven en studenten; iedereen uit de regio Hart van Brabant mag tot 15 maart 2019 zijn plan insturen met ideeën om de strijd met klimaatverandering aan te gaan. Als het maar een link naar leisure heeft en concreet of innovatief is. Doe je zelf niet mee, maar word je hier wel blij van? Deel deze oproep zodat we samen nóg meer mensen bereiken.

Win geld én ondersteuning voor je plan
5 genomineerden ontvangen in ieder geval € 1.000,- als bijdrage om het plan uit te voeren. De jury bepaalt wie de twee winnaars zijn; één voor het beste plan dat echt op korte termijn uitvoerbaar is en één voor het meest innovatieve plan. Beide winnaars krijgen € 5.000,-. Voorzitter van de jury is Helga van Leur, dus alleen dáárom zou je al mee kunnen doen.

Inspiratie voor je plan
Je kunt denken aan de volgende ideeën:
• Extreme regenval opvangen (bv. door meer groen op je terrein of waterdoorlatende parkeerplaatsen)
• Extreme hitte draaglijk maken (bv. met groene daken en groene gevels)
• Voedselverspilling tegengaan (bv. door samen te werken met andere ondernemers)
• Circulair ondernemen (bv. door materialen opnieuw te gebruiken)
• Energie besparen (bv. door je terras op een andere manier te verwarmen)

Voor meer informatie en meedoen klik hier!