Kansen voor ondernemers in de food-sector

Heusden, 5 april 2018. Donderdag 1 maart werd op het terrein van CHV Noordkade in Veghel het officiële startsein gegeven voor Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018. Tien maanden lang is heel Brabant in beweging met vele events voor food professionals, bezoekers en inwoners.

Themajaar We Are Food
Binnen het themajaar zijn twee programmalijnen:

  • Brabant Celebrates Food: met deze publiekscampagne wil de provincie zich nationaal en internationaal als gastvrije en gastronomische regio op de kaart zetten;
  • We Are Food: een innovatieprogramma rondom 10 themamaanden met initiatieven en experts die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de voedselagenda van de toekomst.


Meld activiteiten aan bij het publieksprogramma
VisitBrabant coördineert het publieksprogramma en de publiekscampagne. Verwachting is dat er niet alleen provinciaal, maar ook landelijk en in het buitenland aandacht zal zijn voor Brabant als foodbestemming. VisitBrabant en de Provincie Noord-Brabant trekken samen op in de benadering van de pers. Via samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) worden ook de pers en influencers uit de rest van Europa uitgenodigd. Voor het publieksprogramma is een uitgebreide mediastrategie ontwikkeld.

De website met daarop alle activiteiten, evenementen, arrangementen die dit jaar georganiseerd worden is www.brabantcelebratesfood.com. Je kunt je food-gerelateerde activiteit aanmelden voor deze site via het aanmeldformulier op www.brabantcelebratesfood.com/nl/meedoen. Fijn als je coordinator Heusdens Buro voor Toerisme hier dan ook van op de hoogte stelt.
Ook kun je gebruik maken van de gratis tool-kit, waarmee je in staat wordt gesteld jouw activiteiten op eigentijdse wijze onder de aandacht t brengen.


Regio Hart van Brabant: Bij ’s mam in de keuken
Naast het Brabant-brede ‘Brabant Celebrates Food’ heeft regio Hart van Brabant dit jaar de extra verhaallijn ‘Bij 's mam in de keuken’. Ondernemers en organisaties die interesse hebben om activiteiten, evenementen, arrangementen et cetera in deze verhaallijn te ontwikkelen, kunnen hiervoor contact opnemen met Nicole van Hoof (nicolevanhoof@midpointbrabant.nl). De inzet vanuit de regio is erop gericht om initiatiefnemers te ondersteunen, wanneer zij een ‘hulpvraag’ hebben om de kansen van het themajaar nog beter te kunnen verzilveren. Organisaties die je met hun hulpvraag met succes voorgingen zijn eFFect festival en Vesting aan tafel.