Kees Bol 100 jaar

Heusden, 15 september 2016. Kees Bol (1916 -2009) was verknocht aan Heusden.  Zijn werk kent een expressieve stijl waarin vormen en kleuren prachtig met elkaar in evenwicht zijn. Om zijn honderdste geboortedag te vieren, wordt vanaf september op drie locaties in Heusden werk van deze bijzondere kunstenaar getoond.

Kees Bol, geboren in Oegstgeest, vestigde zich in de jaren ‘40 als kunstschilder in Brabant. Hij gaf les aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de toenmalige Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Vanaf eind jaren ‘60 verbleef Kees Bol enkele maanden per jaar in het Zuid-Franse Rouveret. Rond 1970 verhuisde hij naar zijn vestingstad Heusden. Daar woonde en werkte hij tot aan zijn dood.

Het Blaauw Laaken Kunstkabinet, (geopend van donderdag tot en met zondag 13:00 uur tot 17:00 uur) Het Gouverneurshuis (geopend op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur) en Atelier Peter Bol (geopend op zondag en op afspraak) blikken met verschillende tentoonstellingen terug op het leven van deze bijzondere kunstenaar. De expositie 'Verstilde Intimiteit' in het Gouverneurshuis is verlengd tot en met 2 april 2017.