Onthulling kunstwerk en lancering Halvezolenroute

Heusden, 3 juli 2015. Op vrijdagmiddag 10 juli wordt in natuurpark De Vest in Waspik het kunstwerk ‘Ode aan de zandrug’ van Sannah Belzer onthuld. Het kunstwerk is onderdeel van een kunstroute langs het Halvezolenpad. De kunstroute bevat fysieke én digitale kunst, en is vanaf 10 juli te downloaden via de fiets- en wandelrouteapp brabant vertelt. Het kunstwerk en de Halvezolenroute komen voort uit de gezamenlijke kunstvisie van de gemeenten Geertruidenberg, Heusden en Waalwijk.

bkkc (brabants kenniscentrum kunst en cultuur) heeft in opdracht van Geertruidenberg, Heusden en Waalwijk deze kunstvisie opgesteld. Het advies was om langs het Halvezolenpad, het fietspad op het voormalige spoorwegtracé, hedendaagse kunstwerken te plaatsen. De kunst verwijst naar de rijke geschiedenis van de Langstraat: de schoen- en leerindustrie, de spoorlijn, de natuur en het landschap.

Alsmaar rechtdoor – kunstroute langs het Halvezolenpad

Het resultaat is de Halvezolenroute. Deze route vertelt het verhaal van de Langstraat. Naast de kunstwerken zijn er animatiefilms en gedichten gerealiseerd voor de kunstroute. Het geheel is te bekijken en beluisteren via de fiets- en wandelrouteapp brabant vertelt. De fietsroute loopt van de Markt in Geertruidenberg tot het Raadhuisplein in Drunen. Later dit jaar volgt er een route speciaal voor kinderen. Voor meer informatie over de route klik hier.

Het project is mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie. De inhoud is tot stand gekomen met medewerking van partners uit de drie gemeenten op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme.

Spelen, klimmen en recreëren in De Vest

Kunstenares Sannah Belzer heeft samen met vrijwilligers van Platform Waspik en heemkundekring Op ’t Goede Spoor hard gewerkt aan de bouw van het kunstwerk. Het werk staat in natuurpark De Vest, pal langs het Halvezolenpad en bestaat uit twee plateau’s in verschillende hoogtes en verwijst naar de langgerekte hoge zandrug waarop de dorpen Raamsdonk, Waspik, Capelle en Besoyen zijn ontstaan. ‘Ode aan de Zandrug’ is uiteraard het bekijken meer dan waard, maar het kunstwerk nodigt ook uit tot spelen, beklimmen en recreëren. Voor meer informatie over het kunstwerk klik hier.