Nieuw: Recreatiekrant De Langstraat!

Heusden, 31 maart 2015. Gisteren lanceerden het Heusdens Buro voor Toerisme, gemeente Dongen en Toerisme & UITpunt Waalwijk een nieuwe uitgave, namelijk ‘Recreatiekrant De Langstraat’. In ’t Slot in Waalwijk werden de eerste drie exemplaren overhandigd aan de wethouders van de betrokken gemeenten.
De Recreatiekrant De Langstraat is een initiatief van het Heusdens Buro voor Toerisme, gemeente Dongen en Toerisme & UITpunt Waalwijk. De uitgave is bedoeld om (potentiële) bezoekers van de streek De Langstraat een overzicht te bieden van vrijetijdsbestedingen en hen aan te zetten tot het ondernemen van toeristische en recreatieve activiteiten.

Voor ieder wat wils
Voor inwoners en toeristen, van jong tot oud, van natuurgenieter, cultuursnuiver tot sportieve recreant, zijn er talloze leuke mogelijkheden om te genieten van de regio De Langstraat. In de Recreatiekrant, die is verdeeld in verschillende thema’s, vindt de recreant in één oogopslag de recreatiemogelijkheden, waarin hij/zij is geïnteresseerd. De kranten zijn verkrijgbaar bij de toeristische bureaus in De Langstraat, bij overnachtingsplekken, horeca, bibliotheken en andere trekpleisters in de regio.

Regionale samenwerking
Al sinds 2012 bundelen de toeristische bureaus in De Langstraat samen met de gemeente Dongen projectmatig hun krachten om samen het gebied De Langstraat, dat als geheel zeer veelzijdig en interessant is, in de markt te zetten. De samenwerking heeft deze keer geleid tot de eerste uitgave van Recreatiekrant De Langstraat, met een oplage van 15.000 stuks. Ondernemers hebben het aanbod gekregen hun bedrijf, product of dienst uitgebreid onder de aandacht te brengen, door te adverteren. Op die manier is deze krant in samenwerking met ETT media, nagenoeg kostenneutraal gerealiseerd.

Blik richting de toekomst
Afhankelijk van hoe de krant dit jaar wordt ontvangen, denken de samenwerkingspartners aan huis-aan-huis-verspreiding bij een mogelijke volgende editie in 2016. In de praktijk blijkt dat naast toeristen ook de eigen inwoners graag wegwijs gemaakt worden in de vele mogelijkheden om te recreëren in de streek.
Gratis exemplaar afhalen
Wil je iets leuks of origineels doen met een aantal personen, er spontaan op uit trekken of een leuke route afleggen in de regio De Langstraat? De Recreatiekrant De Langstraat kan gratis worden opgehaald, onder andere bij de toeristische bureaus in De Langstraat!
De krant is ook digitaal te lezen via www.themanieuws.nl