Openluchtfilm

Heusden. Op het water, te midden van historische schepen kun je de Heusdense Havendagen op een wel heel bijzondere manier beleven. Met je eigen flesje wijn bij de hand, midden tussen de historische schepen, kun je genieten van de prachtige zeevaartfilm Master and Commander.

Er zijn stoelen en banken aanwezig, maar als je helemaal zeker wilt zijn van een plekje neem je je eigen klapstoeltje mee. Verder wordt aangeraden een warme jas aan te trekken. Iedereen brengt zijn eigen drankjes mee.

Opgelet: de openluchtfilm gaat alléén door bij droog weer. Kijk op www.heusdensehavendagen.nl of www.facebook.com/heusdensehavendagen voor actuele informatie.

De film
Master and Commander gaat over de Engelse kapitein Jack Aubrey (Russel Crowe) die anno 1805 met zijn bescheiden schip en bemanning jacht maakt op een veel machtiger Frans fregat. Bloedstollende actie wordt afgewisseld met minutieus oog voor de details van het zeemansbestaan van toen. Crowe is een nobele bruut die excelleert met degen én viool. Gebaseerd op de historische romans van Patrick O'Brian (1914-2000).