Programma Licht op de vesting.

Heusden, 8 december 2015. Van 18 december tot en met 3 januari vindt in Heusden de eerste editie van Licht op de Vesting plaats. Een lichtfestival dat een aaneenschakeling vormt van lichtobjecten, installaties en performance art. Het lichtfestival kent een gevarieerd programma.

Route
Iedere avond, met uitzondering van 24, 25, 31 december en 1 januari, worden karakteristieke Heusdense objecten van 18.00 - 23.00 uur in het licht gezet. Met een routekaartje, dat downloadable is via de website www.lichtopdevesting.nl, wordt de bezoeker geleid langs alle lichtobjecten. Het gratis routekaartje is ook verkrijgbaar bij het Heusdens Buro voor Toerisme (HBT).

Rondleidingen
Wanneer men meer te weten wil komen over de verborgen verhalen die schuil gaan achter de verlichte objecten en te bezoeken pleintjes en steegjes, dan kan men op bovengenoemde data om 19.30 uur deelnemen aan de Verborgen Verhalen Wandelingen onder leiding van een gids van het HBT. Voor meer informatie en boeken zie www.hbtheusden.nl/activiteiten.

Performance art
Op drie avonden, te weten 18, 23 en 30 december, worden de deelnemers getrakteerd op verrassende acts langs de route.

Night of light
Even stil staan, luisteren naar muziek, kijken naar het licht en bewonderen van publiek werk, gecreëerd door de Heusdense gemeenschap. Night of light vindt plaats op 18 december vanaf 20.30 uur en 18, 23 en 30 december vanaf 18.00 uur. Locatie: Grote-of Catharijnekerk, Burchtstraat 2.

Verborgen Verhalen tafel
In het kader van het lichtfestival is een extra Verhalentafel gepland met als thema ‘Verborgen verhalen’. Meegemaakte, gedroomde en verzonnen verborgen verhalen worden verteld. Locatie: Gouverneurshuis, Putterstraat 14.

Opening
Licht op de Vesting wordt geopend door het aanlichten van de Grote- of Catharijnekerk. De opening vindt plaats op 18 december om 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom.