Regio Hart van Brabant

Hart van Brabant is de regio rondom de stad Tilburg. Van authentieke stadjes en dorpjes als Heusden en Hilvarenbeek tot internationale topattracties als de Efteling en Safaripark Beekse Bergen; Hart van Brabant heeft het allemaal. Ook nabij gelegen steden en streken zijn een bezoek meer dan waard. 

Tilburg
Museum De Pont, Textielmuseum, Brabants Natuurmuseum, dierenpark De Oliemeulen, Poppodium 013, Spoorzone, Doloris en de Piushaven zijn bezoekwaardige plekken in de stad. Ervaar het rauwe karakter en geniet van bijzondere evenementen, zoals Festival Mundial en de Tilburgse Kermis.
www.vvvtilburg.nl

's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch is de hoofdstad van Brabant. Waar je cultuur snuift in musea, al varend bijzondere plekjes van de Binnendieze ontdekt, proeft van de Bourgondische cultuur, al wandelend het historische stadscentrum leert kennen en shopt in leuke conceptstores en boetiekjes. 
www.bezoekdenbosch.nl

Biesbosch Linie
Net boven Heusden, omgeven door rivieren, ligt de Biesbosch Linie. Een Brabants eiland, waar linies (zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie) een belangrijke rol spelen. Met Nationaal Park De Biesbosch, vestingstad Woudrichem en veerverbindingen naar Gorinchem, Slot Loevestein en Fort Vuren. 
www.biesboschlinie.com

Oosterhout
Oosterhout is bourgondisch, gastvrij en een perfecte uitvalsbasis voor het moois dat West- en Midden-Brabant te bieden heeft. Je kan er genieten van bossen, de fiets- en wandelmogelijkheden, haar bruisende binnenstad en ook van de historische en culturele bezienswaardigheden. 
www.proefoosterhout.nl 

Breda
Wie Breda zegt, zegt gezelligheid! Maar ook Nassaustad, historische monumenten, musea en galerien, uitgaan, winkelen en evenementen. Absolute high lights zijn de Grote Kerk, het Kasteel van Breda, Park Valkenburg, Het Begijnhof, Het Stedelijk Museum Breda en een rondvaart door de Singel. 
www.vvvbreda.nl 

Brabant
Meer informatie over de mooiste steden, hotspots en toplocaties vind je op www.visitbrabant.nl