Nieuw kunstwerk sokkelproject Heusden

Heusden, 12 mei 2016.

Wethouder Wim van Engeland onthulde gisteren het beeld ‘De Loftrompet, een ode aan het leven’, dat de heer Rogier Ruys beschikbaar heeft gesteld voor het sokkelproject. Eerder bood de sokkel plaats aan kunstwerken van Clemens Briels en van mevrouw Catharina van de Ven.

Uit een aantal inzendingen heeft de Kunst Advies Commissie gekozen voor het werk van de heer Rogier Ruys.

De heer Ruys is een in Breda wonende en werkende kunstenaar die nationale en internationale bekendheid geniet. Naast beeldend kunstenaar, is de heer Ruys ook een bevlogen musicus. Vanuit dit perspectief heeft hij een collectie ontworpen met als titel ‘Art Into Music’. Deze collectie werd in 2015 geëxposeerd tijdens de Florence Design Week. Uit deze collectie heeft hij een beeld voor de sokkel beschikbaar gesteld met als titel ‘De Loftrompet, een ode aan het leven’. Het beeld is vervaardigd van kunststof.

Met het sokkelproject biedt de gemeente Heusden kunstenaars de mogelijkheid om gedurende een bepaalde periode in de openbare ruimte te exposeren. Na een jaar wordt weer een ander kunstwerk op de sokkel geplaatst. De sokkel staat op het hofje tussen de Wijksestraat en het Burchtplein.

Voor meer informatie over de kunstenaar zie: http://rogierruys.com/