TAART-wandeling was een groot succes

Heusden, 18 oktober 2014. Vanochtend organiseerde het Heusdens Buro voor Toerisme een heuse Taart-wandeling voor kinderen van de basisschool. Ze gingen op pad met 'bakker' Jos. Hij leidde de kinderen langs de opnamelocaties van de kinderserie TAART in Heusden Vesting. Allereerst werd een bezoek gebracht aan het huis en de tuin van Lot (Het Gouverneurshuis), waarna de kinderen via steegjes en straatjes, uiteindelijk terecht kwamen bij de bakkerswinkel en woning van hoofdrolspelers Kadir en zijn vader Umut (voormalige slagerij Janson).

Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag als banketbakker in de bakkerij van Bakkertje Deeg. Onder begeleiding van bakkers Jeroen en Lynn maakten ze de mooiste taarten, die ze daarna thuis lekker mochten opsmullen. Alex kan bijna net zulke mooie taarten maken als Umut en won daarmee het Taart-receptenboek, dat voor €14,95 te koop is bij o.a. Boekhandel De Veerpoort.

Aansluitend was er nog tijd voor een educatief momentje. De kinderen bouwen met blokken en torens Heusden Vesting na bij Het Gouverneurshuis.

Kijk morgen ook naar TAART, om 9 uur op NPO3.