Zuiderwaterlinie zoekt trotse gastheren en -vrouwen

Heusden, 17 januari 2019. De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. De laatste jaren groeit de bekendheid van de linie als toeristische bestemming steeds meer en meer. Om de linie in 2019 nog beter in de markt te zetten, zoekt de Zuiderwaterlinie, in samenwerking met IVN Natuureducatie, naar lokale ondernemer-ambassadeurs.

Alliantie Zuiderwaterlinie en IVN slaan handen in elkaar
‘Gastheer van de Zuiderwaterlinie’ is een onderdeel van het landelijke IVN-programma ‘Gastheer van het Landschap’, waarmee lokale recreatieondernemers worden opgeleid als trotse gastheer of -vrouw van hun landschap. De cursus rond de Zuiderwaterlinie is in samenwerking met de Alliantie Zuiderwaterlinie gemaakt. “Met de ontwikkeling van deze cursus werken we samen met ondernemers aan het op de kaart zetten van de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming”, aldus René Kwant, regisseur van de Zuiderwaterlinie. Diverse organisaties, zoals waterschappen, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Natuurmonumenten en lokale IVN-afdelingen zijn betrokken bij de invulling en uitvoering van de cursus.

Inschrijven
Recreatieondernemers die gevestigd zijn langs de Zuiderwaterlinie en die hun gasten graag meer willen vertellen over de historie en het landschap van dit gebied, kunnen zich voor de cursus opgeven. De focus ligt op het vertalen van (historische) informatie over de linie naar concrete producten, diensten of arrangementen. Ook wordt er na de cursus samengewerkt met andere gastheren om de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming te versterken. De cursus beslaat vier dagdelen. Vanwege de grootte van de Zuiderwaterlinie, die maar liefst 160 km lang is, wordt de cursus opgedeeld in twee groepen (westelijke en oostelijke deel). Startdatum in het westen is 19 februari en in het oosten 26 februari. Heusden valt onder oost.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 5 februari 2019. Er is ruimte voor 25 deelnemers per cursus (westelijk en oostelijk deel, dus 50 in totaal). Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding (vol=vol). Bij overinschrijving maakt de organisatie een wachtlijst. Dankzij een bijdrage van de Alliantie Zuiderwaterlinie is de eigen bijdrage slechts €250,- per deelnemer voor de hele cursus. Dit bedrag is incl. cursusmateriaal, gastsprekers, excursies, netwerkborrels, certificaat en gevelstickers, waarmee je duidelijk herkenbaar bent als officiële ‘Gastheer van de Zuiderwaterlinie’. Kun je onverwachts niet deelnemen aan de cursus? Tot twee weken voor de startdatum van de cursus kun je jouw deelname kosteloos annuleren. Daarna moet de organisatie bij annulering 50% van de kosten in rekening brengen. Mocht je vragen hebben over de inhoud van de cursus, neem dan contact op met Ido de Haan (IVN Brabant), via i.de.haan@ivn.nl of 06-46618280.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.